dilluns, de juliol 30, 2007

SENSE GEL I AMB MOLT PETROLI

Hem assistit fa poc a un aconteixement que sinó fos per les obscures intencions que s'amagen darrera d'aquest fet, podriem considerar com una de les més recents fites cientifiques assolides per l'èsser humà en la seva lluitat per descobrir els pocs indrets que encara resten verges i indomits al domini de la Terra.

M'estic referint al fet de que dos batiscafs russos hagin tocat el fons marí del Pol Nord, en una de les darreres fites cièntifiques més importants, fita que ha quedat ensombrida pel fet de que darrera d'aquesta descoberta hi ha la voluntat de les autoritats russes de legitimar el seu domini del fons marí del Pol Nord, que segons diuen esta connectada territorialment amb Sibèria i per tant es territori de la Federació Russa. El que passa és que darrera d'aquesta voluntat dels russos de fer un imperi submarí esta el fet de fer-se amb el control de les innumerables reserves de petroli i gas que es preveuen que allà existeixen.

Sinó deixava de ser patètic veure com els batiscafs russos col·locaven una bandera de titani amb els colors de Rússia per tal de deixar ben clar que aquelles contrades, parlem d'una plataforma territorial que es troba a 4.500 metres de profunditat, encara son molt més patètiques les reivindacions territorials de Rússia en la seva voluntat de controlar els pocs recursos naturals que encara resten sense explotar.

En aquest món on el capitalisme ha esdevingut el paradigma de desenvolupament tant econòmic, polític, social i mental, aquesta és la mostra de com aquest model arriba a les seves darreres conseqüències encara que es posi en perill l'equilibri mediambental i només veu la Terra, els seus recursos i tots els seus essers vius com un medi per obtenir recursos econòmics amb que augmentar la balança d'ingressos econòmics dels grans capitalistes, que no els importa de que amb la seva actitud de rapinya i d'espremer els recursos naturals estiguin assentant les bases futures per fer impossible la vida al nostre planeta i per tant per acabar amb l'existència de tota forma de vida, tot i que en aquest sentit potser una vegada que haguem acabat amb els recursos de la Terra podrem anar-nos a un altre planeta, com Mart, per tal de seguir amb aquest model capitalista que tantes "alegries" ens ha donat.

1 comentari:

bacus ha dit...

a mi el que em va semblar patètic va se que els canadencs diguessin que no estàvem als segles 14/15 que això de la bandereta ja no es portava i que el petroli era seu.

Doncs és el que van fer els britànics quan van plantar la seva bandera al Canadà.

Si, és un tema de diners però el que primer arribar primer s'ho queda.

Passarà el mateix amb la lluna, mart i qualsevol altre planeta que interessi, el que primer arriba primer s'ho queda. I segurament la bandera ja no serà d'un estat sinó d'una multi-nacional.