divendres, d’agost 10, 2007

RENFE?

El tema de Renfe, l'Aeroport, l'apagada de la llum a Barcelona, les retencions quilomètriques i la manca de qualitat de les infraestructures a Catalunya és un escàndol, però d'aquells que haurien de provocar un terratrèmol polític que haurien de sortir algun dia als llibres de text, tot dient: "el poble fart de que el prenguéssim per imbècil va acabar amb tots i cadascun d’aquells personatges que es feien dir polítics".

Però ja portem tantes coses viscudes, que una més que importa, no?. Total ja sigui el tema del 3%, el del Carmel, i molts d'altres que s'han anat succeint que un "pollastre" més realment no importa. Aquí no passa res, però de veritat que no passa res. La vida segueix igual.

La manca de respecte de la classe política en aquest sentit i d'altres temes ratlla la manca de respecte al personal. A vegades crec que els polítics es pensen que la gent es imbècil i que poden fer el que vulguin i que realment no passa res. A vegades això pot semblar cert, en part perquè si tots nosaltres com persones individuals veiem el que passa, nosaltres mateixos com a individus dintre d'un col·lectiu o dins de la gran massa si que és veritat que potser no som capaços de fer que les coses canviïn i fer tot el possible per acabar amb aquells que consideren que la seva funció com a polític els hi permet poder fer qualsevol cosa sense que hagin de ser responsables dels seus actes o simplement assumir responsabilitats de les coses que passen.

Aquests dies sentint les respostes dels nostres polítics, i en concret la de la Senyora Ministra de Foment, em va venir al cap una vella cançó d'un grup ja desaparegut que es deien "Los Toreros Muertos". Aquella cançó es deia "Yo no me llamo Javier" i en certa forma reflexa l'actitud de certs polítics quan se'ls hi pregunta per les coses que passen i que ells en són responsables, tenint la poca vergonya de dir; "Jo?? nooo!" i ens donen milers i milers d'excuses sense que realment res passi. De fet l'altre dia em va semblar sentir; "Yo no me llamo Magdalena".