diumenge, d’agost 05, 2007

RETENCION$$$$ QUILOMÈTRIQUE$$$

Algun dia els llibres d'història recordaran el dissabte 4 d'agost de 2007 de la següent manera: "Aquell dissabte d'agost ordes de persones desalmades i arribades de tot arreu van portar a terme una acció sense precedents i demolidora, un boicot per intentar acabar amb la corporació Acesa – Abertis (aquesta bona gent que es dedicaven a fer les autopistes que el despietat Estat no volia fer). Aquest acte inhumà fou perpetrat pels incivics i els anti-sistema de sempre, que contínuament intentaven provocar situacions extremes que posessin en perill l'estabilitat del sistema. Però ni el dissabte ni cap altre dia es van sortir amb la seva, ja que la corporació i els seus agents varen vetllar per que fora així. Un cop més el interès corporatiu va prevaldré sobre la cobdícia col·lectiva".

A que m'estic referint? Clarament a les quilomètriques retencions que es van produir a l'AP-7 pel seu pas per les comarques tarragonines. Parlem de més de 70 quilometres de retencions, cues i aglomeracions. Era un dia idoni perquè Acesa rebentés la recaptació. Tot el consell directiu de la corporació tenia el $$$$$ als ulls, milers i milers de persones fent cua voluntàriament per pagar els peatges. Els guanys serien memorables. Aleshores van arribar aquest progrés del govern i van decidir que s'havien d'aixecar les barreres. Però com es possible? Però com s'atreveixen??? Però quina falta de respecte per la corporació que vetlla per l'interès comú. Qui es el govern per decidir per la gent que no han de pagar els peatges si ells voluntàriament han decidit entrar a l'Autopista per pagar el peatge poden agafar la carretera (que té sempre cues, però es gratis). La gent vol pagar i se'ls ha deixar que així es faci. Sinó, qui són ells, el govern per decidir el contrari?

Sort que va sortir el Conseller Nadal i ens va tranquil·litzar a totes i tots al dir que aquests diners que Acesa va deixar de guanyar per la insensata decisió d'aixecar les barreres es cobreix en part per la subvenció que dona la Generalitat a Acesa. Menys mal que el govern vetlla pels interessos de les multinacionals, ja que elles vetllen pels nostres interessos.

Amb aquesta noticia em vaig anar a dormir tranquil·lament, tot i que una idea colpidora em va venir al cap. Si les autopistes son fetes per les inversions del capital privat per substituir les mancances que tenim al nostre país en infrastructures i serveixen per fer les infrastructures que l'Estat no vol fer a casa nostra (tot i el més que evident dèficit fiscal de l'Estat amb Catalunya) i les concessionàries treuen profit i rendiment gràcies als peatges que paguem per fer-ne ús d'unes infrastructures que s'haurien de fer amb els nostres impostos i per tant hauríem de ser gratis, com és possible que el govern de la Generalitat doni subvencions a les concessionàries de les Autopistes en comptes de millorar les carreteres existents o obligar a que s'alliberin peatges?

No ho vaig entendre, un calfred em va recórrer el cos i aleshores em vaig prometre a mi mateix que davant d'aquest gran interrogant mai més tornaria a pensar. Bé, com a mínim quelcom tant complex com és el tema de les relacions entre el nostre govern i les nostres corporacions, ja que estic segur que tots ells, corporacions i govern, vetllen pels nostres interessos. O no és així?